Programa de mà

SINOPSI

Baltimore, 1962. Tracy Turnblad és una simpàtica adolescent amb un cor enorme i una única obsessió: ballar. Però en una societat racista i plena de prejudicis com l’americana d’aquells anys obrir-se camí només és possible amb il·lusió i molta sort. I li truca a la porta el dia que Tracy guanya el premi dels seus somnis: aparèixer en el show televisiu del moment. De la nit al dia i gràcies a l’ajuda del seu amic afroamericà Seaweed, Tracy es converteix en una celebritat i comença a creure que podrà canviar no només el seu món sinó el món sencer.

EL MUSICAL

HAIRSPRAY es va concebre amb dues premises molt clares: l’humor i la denúncia; o millor dit, la denúncia a través de l’humor. Per això totes les cançons ens parlen de trobar la bellesa a l’interior de la gent, d’acceptació, de superació dels prejudicis i de demostrar que les diferències ens poden enriquir a tots.

L’aposta desenfadada i “gamberra” d’aquest musical clàssic es demostra en molts detalls del guió i els personatges, però és especialment evident en el personatge d’Edna, la mare de Tracy que en tots els muntatges d’aquesta obra arreu del món és sempre interpretat per un actor home; en el nostre cas el Jose Gallostra és qui assumeix magníficament aquest difícil repte.

REPARTIMENT

Queralt Carreras TRACY
Júlia Carreras PENNY / GUÀRDIA
Covadonga Alguersuari AMBER
Clàudia Patllé VELMA / PROFESSORA D’EDUCACIÓ FÍSICA
Míriam Montaner MOTORMOUTH / LOU ANN
Jose Gallostra EDNA
Toni Bosch LINK
Lluc M Carreras CORNY
Guillem Alguersuari SEAWEED / SKEETCH
Juan Vidal-Quadras WILBUR / JEFF
Gabriel Minguell SR PINKY / PRUDY / BRAD
Blanca Sanromán IAIA ITA
Clara Correa INÉZ / IQ
Anita Ginebra SHAYNA DINAMITA / JADA/ LATOYA / SHELLEY
Míriam Minguell KAMILAH DINAMITA / BRENDA
Clara Sleuwen JUDINE DINAMITA / TAMMY
Alfonso de Arteaga NORMAN / IAIO JOE / DIRECTOR / FENDER

CRÈDITS

Un espectacle musical concebut a partir de la pel·lícula “Hairspray” (1988) de John Waters amb llibret de Mark O’Donnell i Thomas Meehan i lletres de Scott Wittman i Marc Shaiman adaptats per a Tallers Scennic per Quim M Carreras a partir de la versió de David Bacardit i Sílvia Santamaria (MTM). Música de Marc Shaiman.

Una producció de l’equip artístic i musical d’Scennic

Direcció: ELI PAULET, XAVI MERCADÉ i HELENA CLUSELLAS

Escenografia: JORDI LÓPEZ, BERNAT LÓPEZ i KIKE GONZÁLEZ

Vestuari i maquillatge: EDURNE DÍAZ i BEA PIFARRÉ

Producció: OLEGUER ALGUERSUARI, SARA GARCIA, QUIM M CARRERAS

Comunicació: PABLO LOZANO i NATÀLIA PRATS

Amb la col·laboració del Col·legi ABAT OLIBA – LORETO