Un enemic del poble

¡Ha llegado la hora!

El grup d’universitaris de teatre de text estrena l’obra «Un enemic del poble».

Respectant totes les mesures i amb un aforament del 70%:

us convidem a les dues funcions d’ «Un enemic del poble» a l’Auditori de Viaró Global School.

Dissabte 19 de juny

18:00

Diumenge 20 de juny

18:00

Sinopsis

Després d’un brot infecciós el doctor Thomas Stockmann descobreix que les aigües del balneari del seu poble estan contaminades.

La seva germana, l’alcadessa Eiliff Stockmann, l’advertexi del risc de fer-ho públic: el poble sencer viu del balneari i si el tanquen el desastre serà total.

Enmig de pressions de tota mena el doctor Stockmann haurà de triar entre ser fidel al seu deure professional o bé convertir-se en un enemic del poble.

L’any 1883 Henrik Ibsen va escandalitzar i alhora fascinar l’escena teatral europea amb aquest clàssic, una obra que encara avui sorprèn per l’absoluta vigència dels temes que presenta: les pressions socials i econòmiques, la manipulació política, l’ambigüitat interessada dels mitjans de comunicació… I, evidentment, dilemes universals com el preu de la veritat, la justificació d’un bé superior, els límits del poder, l’honestedat, l’ambició i els ideals.

Repartiment

Doctor Thomas Stockmann Pol Prats
Alcaldessa Eiliff Stockmann Lucía Argerich
Senyora Katrina Stockmann Júlia Carreras
Petra Stockmann Anna Ginebra
Hovstad Luis Torrelles
Billing / Morten Kil Pablo Canela
Aslaksen / Horster Lluc Carreras

 

Direcció: Xavi Mercadé

Assistent: Quim M Carreras

Escenografia: Jordi López

Una producció d’Scennic

L’escomesa d’una obra de text és un repte molt especial per a qualsevol companyia teatral perquè les actrius i els actors han de basar la seva interpretació sobretot en la força dialèctica, en el pes de les paraules; i perquè han d’aconseguir transmetre la seva veritat al públic i mantenir-lo en tensió tot al llarg dels cinc actes d’aquest drama apassionant.

Si l’espectador es debat, pren partit o dubta; si participa dels dilemes que se’ns presenten a “Un enemic del poble” voldrà dir que el nostre intent ha estat reeixit. Si més no, ens hem conjurat (durant tot un curs d’assajos en pandèmia) per intentar-ho.